Peruspalvelut säilyvät lähellä ja erikoishoito keskitetään Jyväskylään, tuumii Joutsan Kokoomuksen aluevaaliehdokas Ilari Suuronen

37-vuotias lapsiperheen isä ja insinööri, joka lähti politiikkaan neljä vuotta sitten kuntavaaleihin ja pääsi läpi. Toimin koko valtuustokauden teknisen lautakunnan puheenjohtajana. Ensimmäiset pari vuotta olin myös kunnanhallituksen jäsen ja viimeiset puolisen vuotta koko kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Olen myös Joutsan Kokoomus ry:n hallituksessa ja kolmatta kautta Keski-Suomen piirihallituksessa.
Voi hyvin sanoa, että politiikan kiehtova maailma on vienyt mukanaan näiden neljän vuoden aikana. Opittavaa on ollut paljon ja paljon on myös opittu. Demokratia on paras, mutta monimutkainen, hidas ja kankea tapa pyörittää yhteiskuntaa. Jos haluaa vaikuttaa, on se tehtävä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Joutsan kokoisessa kunnassa poliitiikkaan lähteminen on mahdollista ihan tavallisille ihmisille ja uusillekin kasvoille voi avautua vastuullisia pestejä. Onneksi lähdin mukaan ja suosittelen kaikille muillekin.
Nyt haluan kuitenkin keskittää saman tarmon ja innostuksen hieman isommalle kentälle.
Kuntapoliitikka on nyt laajasti koettu ja mahdollisuuden avauduttua lähdin ehdokkaaksi aluevaaleihin. Kunnallispolitiikkaan ehtii aina takaisin ja hyvin todennäköisesti niin vielä joskus tapahtuu. Nyt haluan kuitenkin keskittää saman tarmon ja innostuksen hieman isommalle kentälle. Selvää on, että molempiin ei millään riitä aika eikä voimat.
Aluevaltuustossa oma tärkein tavoitteeni on löytää tapa vaikuttaa asioihin. Iso äänimäärä auttaisi toki. Lähtökohdan pitää olla se, että edustamani kanta on paras koko hyvinvointialueen kannalta ja silloin sille täytyy löytää tarpeeksi kannatusta. Hyvinvointialuetta täytyy kehittää pitkällä tähtäimellä siihen suuntaan, että talous paranee, mutta elämänlaatu ei heikkene.
Johtoajatus, jota hyvinvointialueella täytyy puolustaa on se, että peruspalvelut säilyvät lähellä ja erikoishoito keskitetään Jyväskylään. Myös pelastuslaitoksen on pysyttävä tavoiteajoissa, eikä toimipaikkoja siksi voida lakkauttaa. Palokuntaa ja ambulanssia harvoin on aikaa odottaa. Vanhusten määrä kasvaa koko ajan ja tärkeää on, että vanhukset voivat pysyä kotipaikkakunnallaan ja asua oman kuntonsa edellyttämällä tavalla. Oikealla tavalla toteutettu monimuotoisuus tuo säästöjä, kun asiakkaita ei ylihoideta tai ylihoivata.
Ilari Suuronen
Aluevaaliehdokas